Varkauden Urheiluseurat ry
Hae sivulta
| RSS
Seurat tarjoavat mielekästä työtä

Varkauden Urheiluseurat ry:n kautta työllistetyistä on päässyt nauttimaan useampikin seura.

Kauppakatu 42-44:n toisessa kerroksessa työtä tekee peräti neljä työllistettyä kaikkiaan kolmelle urheiluseuralle.

Puurtilan Kisa-Pojat on kiinnittänyt toimistoonsa kaksi lajimiestä, Erkki Sorjosen ja Kauko Kilpeläisen.

– Vuoden vaihteessa täyttyy kaksi vuotta seuran työntekijänä. Minun kohdallani harrastuksesta tuli työ, kun seuralle tarjoutui mahdollisuus työllistämiseen. Työ on varsin monipuolista, sillä toimistotöiden lisäksi vedän juniorijoukkueita. Tänä vuonna Tenavaleirin valmistelut veivät suurimman osan työajasta, mutta myös ottelujen järjestäminen ja muut siihen liittyvät asiat ovat työllistäneet. En tiedä, miten jatkossa käy, mutta seuran kannalta ei ole hyvä asia, jos tähän tulee uusi työntekijä, jolle pitää opettaa kaikki alusta, aikaisemmin Jäppilän kunnan liikuntasihteerinä ja koulujen tuntiopettajana toiminut Sorjonen pohtii.

Myös Kauko Kilpeläiselle kenttätyö pesäpallon parissa on ollut ikuinen harrastus.
– Vedän kolme nais- ja tyttöjoukkuetta, jonka lisäksi toimistolla on rutiinihommia. Tämä on ollut ihan hyvää aikaa, kun on päässyt työskentelemään ihan virallisesti oman lajin parissa, Sorjosen tavoin vuoden vaihteessa tämän hetkisen työpestinsä päättävä Kilpeläinen toteaa.

Useamman lajin seuran Varkauden Tarmon toimiston hoitajana toimivan Helena Pitkäsen työkenttä on monipuolinen, sillä seuran toimiston kautta hoidetaan kaikkia seuran toiminnassa mukana olevia lajeja.

– Tämä on ihan mukavaa työtä. Yhdeksän jaostoa tuovat työhön vaihtelua. Vaikka se lisää töitäkin, niin muodostuu työstä myös monipuolista, datanomiksi opiskellut ja vuoden päivät Tarmon leivissä ollut Helena Pitkänen toteaa.

– Tässä oppii aina uutta ja pääsee järjestöelämään hyvin sisälle, hän lisää.
WP 35:n toimisto on ollut Kauppakadulla nykyisissä tiloissaan reilun vuoden ja seura on pystynyt työllistämään entisen kioskityöntekijänsä Jaana Impivaaran nykyiseen paikkaan.

– Työtehtävät ovat muuttuneet melkoisesti siitä ajasta, kun seuralla oli kioski. Kun silloin möin kahvia, niin nyt tarjoan sitä ilmaiseksi, hän naurahtaa, mutta kokee nykyisenkin työn mielekkäänä.

– Työllistäminen yleensäkin on hyvä asia. Ilman tätä työelämään pääseminen olisi vaikeaa ja toimettomana oloa on vaikea edes kuvitella. Siitäkin on ehtinyt tulla kokemuksia, entinen yrittäjä tuumii.

– Seuratyö on jatkuvaa kontaktien ottamista yrityselämään. Sieltä on tullut aika paljon jo ainakin puhelintuttuja. Yhden lajin seurassa työ on kausiluontoista. Keväällä kauden päättyessä seurasi hiljaisempi jakso ja vauhti kiihtyi taas syyskesällä. Viime kuukaudet ovat olleet tulevan kauden rakentamista, hän selvittää.

– Myös pelaajien asioiden hoito ja kontaktit muuhun seuraväkeen kuuluvat tehtäviini.
Koko kolmen seuran nelikko näkee seurojen keskittymisen saman katon alle hyvänä.

– Mitään skismoja ei ole ollut eikä hampaita kiristelty. Päinvastoin nyt voi kysyä läheltä neuvoja, se on positiivinen asia, kuvailee Helena Pitkänen kakkoskerroksen seurojen välistä harmoniaa.© 2015 Varkauden Urheiluseurat ry | Toteutus: Janne Putkonen, ylläpito: Arto Kolehmainen » | Varkauden sää | Webmail