Varkauden Urheiluseurat ry
Hae sivulta
| RSS
Kesätyöntekijöitä Är-yy:stä

Varkauden Järvipelastajat ry huolehtii Varkauden vierasvenesataman toiminnasta. Satama tarjoaa asiakkailleen kioski- ja kahvilapalveluja sekä myy polttoainetta. Alueella on myös pyykinpesumahdollisuus ja grillipaikka valmiine polttopuineen. Ympäristöystävällisyys on otettu huomioon polttoaineen myynnissä ja järjestämällä alueelle jätteenlajittelupiste. Viime talvena rakennetussa viimeisempien direktiivien mukaisessa laiturissa on 22 venepaikkaa. Ensi kesänä palvelut paranevat vielä entisestään kun uusi sauna valmistuu. Veneilijöitä palvellaan kesäaikana joka päivä.

Varkauden Järvipelastajat ry toimii täysin talkoovoimin kesätyöntekijöitä lukuun ottamatta. Kesätyöntekijöitä yhdistys on palkannut siitä lähtien kun vierasvenesatama tuli heidän hoitoonsa vuonna 1991. Alussa työntekijät palkattiin työvoimatoimiston kautta ja sitten Varkauden Urheiluseurat ry:n järjestämien Ytyä- ja Är-yyt työllistää projektien välityksellä. Yhteistyö työvoimatoimiston, projektien ja Varkauden Järvipelastajien kesken on Impi Jussilan mukaan toiminut hyvin. – Olemme palkanneet yleensä yhdistelmätuella kolme työntekijää kesäajaksi. Meillä kävi niin onnellisesti, että meillä on ollut samat kaksi työntekijää kolmena kesänä. Kun työllistämisjakso yhdistelmätuella on kaksitoista kuukautta, niin työntekijät on voinut olla kolmena eri kesänä aina neljä kuukautta kerrallaan. Se on ollut hirmu hieno homma! Mutta he olivat kolmannen kesän tänä kesänä, niin ensi kesänä kaikki ovat sitten uusia, jatkaa Jussila.

Työntekijöiden tehtäviin vierasvenesatamassa kuuluu venepaikkojen myynti, kioskin ja kahvilan hoitaminen, kassan lasku ja rahojen pankkiin vienti. – Meidän on hankala palkata rantaan ihan tuntematonta ihmistä, jonka taustoja ei tunneta, koska työntekijän vastuu siellä on aika suuri, kertoo Jussila. – Olemme olleet erityisen tyytyväisiä Är-yyt projektiin he ovat osanneet suositella meille sopivia henkilöitä, kiittelee Jussila. Yhteistyöstä Är-yyt työllistää projektin kanssa on Impi Jussilan mielestä ollut muutenkin monin tavoin hyötyä työntekijöiden palkkaamisessa. Urheiluseurat ovat laatineet mm. työsopimukset Järvipelastajien puolesta, tarkistaneet tilitykset ja hoitaneet ne eteenpäin. – Se on hirveän hyvä palvelu minun mielestäni. Aina kun on ollut epäselvyyksiä, on heiltä voinut kysyä. Jos he eivät ole sillä hetkellä vastausta tienneet, niin ovat selvittäneet asian ja ilmoittaneet sitten minulle, kertoo Jussila.© 2015 Varkauden Urheiluseurat ry | Toteutus: Janne Putkonen, ylläpito: Arto Kolehmainen » | Varkauden sää | Webmail