Varkauden Urheiluseurat ry
Hae sivulta
| RSS
Är-yyt ottaa vastuuta kauppakasseista, työllistämisestä ja tietysti liikunnasta

Vanhimmat varkautelaisetkin urheiluseurat alkavat lähennellä jo sadan vuoden ikää. Yhteiskunnallista kehitystä tutkivat historioitsijat osaavat määritellä sen valtavan merkityksen joka aatteelliselta pohjalta tapahtuvalla järjestäytymisellä ns. tavallisen kansan henkisen ja ruumiillisen kehittymisen kannalta oli. Olipa järjestäytymisessä sitten kyse tavoitteesta tasa-arvoisuutta kohti poliittiselta pohjalta, työolosuhteiden parantamisesta tai ikiaikaisesta liikunnallisesta halusta kehittyä nopeaksi, voimakkaaksi ja kestäväksi.

Monta suoran mittaa jos kaarrettakin urheiluväki on omissa seuroissaan joutunut aikojen kuluessa taivaltamaan. Jos tuulimittari olisi ollut käytössä muuallakin kuin juoksuradoilla ja hyppypaikoilla, piikkareitaan sitovat urheilijat ja kokouksissa puoliaan pitävät seuratyöntekijät olisivat todennäköisesti saaneet nauttia todellisista myötätuulituloksista hyvin harvoin. Onneksi intoa, halua ja uskoa on riittänyt silloinkin kun kisoihin lähdettiin suoraan työvuoron jälkeen tai kisoista suoraan töihin ja seurojen rahastonhoitajat miettivät laskupinoa katsellessaan, että kukahan ja milloinkahan nuokin maksaa?

Aina on kuitenkin eteenpäin päästy, joskin vanhoja seuroja on häipynyt joko kokonaan tai sulautunut yhteen jopa ikiaikaisten rakkaiden ja rehellisesti sanottuna vähemmänkin rakkaiden kilpailijoidensa kanssa. Liikuntaa ja urheilua halutaan kuitenkin edelleen harrastaa.

Varkauden Urheiluseurat ry lienee melko harvinainen tapaus koko liikunnallinen Suomi huomioiden. Jossakin ehkä pohditaan onko se lintu vai kala? Jos se olisi lintu, bongareitten piippari olisi antanut kiivaita merkkejä kehottaen tutustumaan harvinaiseen tapaukseen eli yli puolensadan varkautelaisen eri lajeja edustavan urheiluseuran yhteistoimintaan.

“Är-yyt” kun on paitsi eräänlainen varkautelaisen urheiluväen yhteinen edunvalvoja, myös merkittävä työllistäjä, palvelujen tuottaja ja yhteistoimintaa mitä moninaisemmille tahoille luonut liikuntaväen yhteisö. Varkauden Urheiluseurat ry ottaa vastuuta vanhuksille tarkoitetusta asioimispalvelusta kauppakasseineen ja kotitalkkareineen ja siinä samalla työllistämisestä. Tietysti jäsenseurat omalla sektorillaan ovat entistä enemmän mukana myös ottamassa vastuuta kokonaisvaltaisen liikunnan tarjoamisesta myös aivan aktiivisen kilpailun ulkopuolellakin oleville jäsenilleen.

Kymmenen vuoden aikana toiminta on soljunut yksisuuntaisesti vain eteenpäin. Epäilevimmät saattavat kysyä voiko tämä olla edes totta? Kaikki seurat hyvässä sovussa, yhteistyössä vieläpä Varkaudessa! Totta se vaan on ja hyvää kuuluu yhdistyksen kanssa tekemisissä olevien yhteistyökumppaneidenkin taholta.

Olisivat varmasti viime vuosisadan alun seurojen perustajat tyytyväisiä jos näkisivät: Juuri noin me ajattelimme periaatteelliselta pohjalta perustetun seuran menestyvän ja asiaansa luottavien jäsenien kehittävän itseään ja edustamansa seuran toimintaa.© 2015 Varkauden Urheiluseurat ry | Toteutus: Janne Putkonen, ylläpito: Arto Kolehmainen » | Varkauden sää | Webmail