Varkauden Urheiluseurat ry
Hae sivulta
| RSS
2002 Taipaleen tiloissa toimittiin monipuolisesti

Urheiluseurojen Valiolta vuokraamissa entisen meijerin tiloissa toimitaan monipuolisesti, sillä talon suojiin on perustettu puutyöpaja, konttoritiloja, sekä urheilijoiden käyttöön tarkoitetut golfin sisälyöntipiste ja rullalautailuhalli.

– Vuokrasimme tilat Valiolta vuoden 2002 alusta. Alusta alkaen täällä on ollut huoneita konttorikäytössä ja myös puutyöpajatoiminta käynnistyi melkein heti. Sen jälkeen rakensimme, rullalautailijoille hallin ja golfin harjoittelupiste otettiin myös käyttöön syksyllä. Vihkiäisiä vietimme tämän vuoden loppiaisena. Parhaimmillaan täällä on työskennellyt yhtä aikaa viitisentoista henkilöä, Urheiluseurojen puheenjohtaja Hannu Kiminkinen kertaa.
Asiointipalvelu Kauppakassin tavoittaa myös nykyisin Taipaleesta, kuten myös kotitalkkaritkin.

– Kauppakassi- toimintaan aloite tuli kaupungin sosiaalitoimen puolelta. Se on toiminut vuoden 2001 alusta alkaen. Tämä kohdistuu vanhuksiin ja asiakkaat meille hoitaa sosiaalitoimisto. Kotitalkkaritoiminta on pyörinyt tämän vuoden ajan. Elokuussa 2002 alkoi yhdessä työvoimatoimiston kanssa neljän kuuden ammattikurssi, josta tähän toimintaan valmistui henkilöitä. Asiakkaat ovat hyvin pitkälle samoja kuin Kauppakassissakin. Avun tarveilmoitukset meille tulevat kodinhoitajien kautta, mutta jonkin verran tulee myös suoria yhteydenottoja, Kiminkinen selvittää.

Syyskesästä Taipaleen tiloissa puristettiin omenoista mehua noin kahdelle sadalle asiakkaalle, kun yhdistys hankki mehupuristimen.

Puutyöpajasta valmistuu yksilöllisiä palkintoja, joissa pyritään siihen, että seurat saavat niitä halvalla.

– Lisäksi teemme myyntituotteita, joita seurat voivat myydä ja hankkia näin euroja toimintaansa.

Urheiluseurojen mitä moninaisimpaan toimenkuvaan kuuluvat myös Junnuleirit kolmesti vuodessa ja rakenteilla oleva Liikuntaleiri tulevalle hiihtolomalle. Myös tästä on tarkoitus tehdä perinne hieman jo varttuneemman nuorison tarpeisiin.

– Olemme toimineet myös koulujen iltapäiväkerhoissa ohjaajina, näkövammaisten oppaina ja monissa muissa tehtävissä, joten varsin monipuolisesta toiminnasta on ollut kyse. Työllistäminen on ollut yksi näkyvä teemamme ja ideoimalla erilaisia asioita, olemme pystyneet tätä tehtävää myös hoitamaan, puheenjohtaja toteaa.

Jani Aho on yksi puutyöpajassa työskentelevistä.© 2015 Varkauden Urheiluseurat ry | Toteutus: Janne Putkonen, ylläpito: Arto Kolehmainen » | Varkauden sää | Webmail