Varkauden Urheiluseurat ry
Hae sivulta
| RSS
Keski-Savossa virolaisia liikuntatoimijoita
Julkaistu 01.11.2023 klo 08:50

Keski-Savossa virolaisia liikuntatoimijoita

Varkauden Urheiluseurat ry oli pyyntöön pohjautuen kutsunut vieraakseen virolaisen liikuntatoimijoiden valtuuskunnan, minkä koostui 41 henkilöstä. Vierailuaika oli 29.10. – 1.11.2023.

Vierailu oli virolaisten Leader-rahoitteisen ”liikkumisen edistämisen” hankkeen opintomatka.

Matkan aikana vieraat tutustuivat päiväkotien ja koulujen liikuntatoimintoihin. Leppävirran Mansikkaharjussa tutustuttiin myös Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n esittelyn toimesta Leader-toiminnan antamiin rahoitusmahdollisuuksiin kansainvälisen yhteistyön toteuttamisessa.

Varkaudessa vierailtiin kaupungin myötävaikutuksen turvin Päiviönsaaren päiväkodilla ja Waltterin koululla. Joroisten kunta tarjosi puolestaan esittelyt Kuvansin päiväkodilla ja koululla.

Tiistaina 31.10. polkaistiin Varkauden Urheiluseurat ry:n myötävaikutuksen turvin ”aiesopimus”, minkä muodossa on tarkoitus laittaa vauhtia Joroisten ja Kambjan kuntien väliseen yhteistyöhön. Toimenpide tulee uudistamaan Joroisten ja Kambjaan yhdistyneen Ûlenurmen kuntien pitkäaikaisen ja vilkkaan ystävyyskuntatoiminnan.

Kuntien hallitusten ja valtuustojen kokouksiin menevän asiakirjan allekirjoittivat Kambjan puolesta rakennusosaston johtaja Timo Varik ja Joroisten allekirjoittaja oli kunnanjohtaja Jaakko Kuronen.

Tiistaina Juhanalan kartanossa pidetyssä päivällistilaisuudessa liikuntamyönteiselle Joroisten kunnalle luovutettiin järjestön hallituksen päätökseen pohjautuen puheenjohtaja Hannu Kiminkisen toimesta Varkauden Urheiluseurat ry:n pöytäviiri numero 151.

Varkautelaisten virolaisten kanssa urheilun ja liikunnan saralla toteuttama yhteistyö on ollut hyvin laaja-alaista ja pitkäkestoista, ensimmäinen kohtaaminen tapahtui jo vuoden 1989 maaliskuussa.Tästä klikkaamalla avautuu teos, mistä selviää vankan yhteistyön historiaa.

Varkauden Urheiluseurat ry
Yhteistyötä – vankkaa verkostoitumista!© 2020 Varkauden Urheiluseurat ry |
Toteutus: Janne Putkonen » | Varkauden sää | Webmail