Varkauden Urheiluseurat ry
Hae sivulta
| RSS
Kuvapajalle töitä Seurojen ja toimijoiden arkistot kuntoon
Julkaistu 07.03.2023 klo 09:48


Kuvapajalle töitä
Seurojen ja toimijoiden arkistot kuntoon

Varkauden Urheiluseurat ry on yli kolmekymmentä vuotta keskisavolaisessa pikkukaupungissa toiminut Suomen oloihin todella ainutlaatuinen paikkakuntakohtainen palvelujärjestö.

Edistämme varkautelaisten hyvinvointia palvelemalla esille nousevan tarpeen mukaan paikkakunnalla toimivia seuroja ja työllistämällä vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia henkilöitä, pitkäaikaistyöttömiä, vajaakuntoisia, nuoria, vanhoja………

Yksi tämän päivän tärkeimmistä palvelutoiminnoistamme on Kuvapajalla parikymmentä vuotta toteutettu arkistointi- ja digitointityö.

Arkistoimme, digitoimme ja tallennamme MAKSUTTA liikuntaan ja urheiluun liittyviä asiakirjoja. Arkistointiin liittyvien ohjeiden mukaisesti yhdessä sovittaessa myös silppuamme tarpeettomat asiakirjat, kuitit, jne…

Digitoitu aineisto tallennetaan seuroja varten CD-levyille, muistitikuille ja varmuuden vuoksi myös ulkoisille asemille. Ja jos aineiston toimittaneen tahon kanssa yhdessä sovitaan: arkistokotelot toimitetaan Helsingissä Olympiastadionilla sijaitsevaan Suomen urheiluarkistoon. Ja tämäkin hoidetaan ilmaisena jäsenpalveluna!

Tulevalla viikolla valmistuu useita kuukausia kestänyt Varkauden Urheiluautoilijat ry:n aineiston lajittelu- ja tallennustyö. Tällä hetkellä tässä työssä on kuusi henkilöä, tämän myötä uusia töitä pikaisesti tarvitaan!

Laitathan joukkojesi kanssa seuraavassa kokouksessanne ”mietintämyssyn korville”: onhan arkistot varmasti järkevän asiallisessa kunnossa? Kirjoitetaanko some-aikana sellaisia sääntöjen mukaisia asiakirjoja, joista tulevina vuosina paikallishistorian kirjoittajat saavat tolokkua vaikka viidenkymmenen vuoden päästä?

Aurinkoisen toimeliaita kevätpäiviä!


Lisätietoja ja asiasta sopiminen:

Varkauden Urheiluseurat ry
Hannu Kiminkinen
+358 500 279 926
hannu.kiminkinen@co.inet.fi
varkauden.urheiluseurat@co.inet.fi
www.varkaudenurheiluseurat.fi14.3.1990 alkaen……
Laaja-alaista yhteistyötä – verkostoitumista!© 2020 Varkauden Urheiluseurat ry |
Toteutus: Janne Putkonen » | Varkauden sää | Webmail