Varkauden Urheiluseurat ry
Hae sivulta
| RSS
Varkaudessa ja Leppävirralla virolaisia vieraita
Julkaistu 31.05.2022 klo 10:38

Varkaudessa ja Leppävirralla virolaisia vieraita

Varkauden Urheiluseurat ry:n kutsumana Keski-Savossa oli vieraana toukokuun lopulla vireitä virolaisia liikuntatoimijoita. Kahdenkymmenenkuuden henkilön suuruista valtuuskuntaa johti Eestimaa Spordiliit Jõudin alaisen ja maakunnallisen Tartumaa Spordiliit urheiluorganisaation puheenjohtaja Aivar Soop. Matkassa oli kuuden etelävirolaisen maakunnan edustajia. Matkan järjestäminen pohjautui virolaisilta tulleeseen toiveeseen ja vuonna 1989 käynnistyneeseen vankkaan sekä laajapohjaiseen yhteistyöhön.

Vierailun aikana maakuntien, Leader toimintaryhmän ja Viron olympiakomitean edustajista koostunut valtuuskunta tutustui suomalaiseen Pohjois-Savon Liikunta ry:n esittämänä suomalaiseen Liikunta koulu järjestelmään, Varkauden ja Leppävirran alakouluikäisten liikuntatoimintoihin, kouluihin, liikuntapaikkoihin ja savolaisen Leader toimintaryhmä Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n toimintaan.

Matka pohjautui vieraiden hankkimaan Leader rahoitukseen, mitä heidän puolelta talousvastuullisesti koordinoi ja hallinnoi Viljandin kaupungissa majaansa pitävä MTÜ Võrtsjärve Ühendus. Varkauden kaupunki ja Leppävirran kunta osallistuivat omalla panoksellaan vierailijoiden ruokailukuluihin. Ohjelman oli kuntien ja yhteistyötahojen edustajien kanssa sovitellut sekä laatinut valtuuskunnan isäntänä toiminut Varkauden Urheiluseurat ry.

Kansainvälinen toiminta voimistaa!

Teksti ja kuvat: Hannu Kiminkinen


Varkauden Urheiluseurat ry
Rauhaa ja rakkautta!

Ollaan yhdessä rauhan puolella, sotia vastaan!© 2020 Varkauden Urheiluseurat ry |
Toteutus: Janne Putkonen » | Varkauden sää | Webmail