Varkauden Urheiluseurat ry
Hae sivulta
| RSS
Toimintasuunnitelma vuodelle 2016
Julkaistu 16.12.2015 klo 13:46

Yleistä

Vuosi 2016 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvasti uudistuvan Varkauden Urheiluseurat ry:n 26. toimintavuosi!

  • Varkautelaisten seurojen laaja-alainen yhteistoiminta käynnistyi kaupungin valtuustosalissa 14.3.1

 Varkauden Urheiluseurat ry:n kaltaista liikuntajärjestöjen yhteistyöorganisaatiota ei ole koskaan ollut toiminnassa missään muualla Suomen maassa, järjestö on todellinen erikoisuus suomalaisessa liikuntajärjestökentässä!

 

Varkauden Urheiluseurat ry pohjaa toimintansa varkautelaisen urheilu- ja liikuntaväen ja jäsenyhdistysten väliseen rakentavaan yhteistyöhön.

Varkauden Urheiluseurat ry:n tärkein tehtävä on toimia omien jäsenyhdistysten tuki-, edunvalvonta- ja peruskoulutusorganisaationa.

Varkauden Urheiluseurat ry on varkautelaisten liikuntakulttuuria edistävien yhdistysten yhteinen kattojärjestö.

1.12.2015 tilanteen mukaan jäsenyhdistyksiä on 69.

Järjestö ei ole koskaan saanut eikä edelleenkään saa mistään yhteiskunnan lohkolta ”korvamerkattuja toiminta-avustus euroja”! Kaikki toimintaan, seurojen toiminnalliseen tukemiseen ja palveluun, palkkauksiin sekä toimiston ylläpitämiseen liittyvät varat on saatava palveluja tuottamalla, projekteja toteuttamalla ja uusia hankkeita kehittämällä.

Varainhankinnassa eikä myöskään toimintojen järjestämisessä ei mennä missään tapauksessa seurojen apajille, järjestön perimä jäsenmaksu v. 2016 tulee edelleen olemaan edelleen ainoastaan 20 euroa.

Järjestö toimii hyvässä yhteistyössä Varkauden kaupungin eri hallintokuntien kanssa.

Joutenlahden Kimppa Työpajat toimii järjestön toimintakeskuksena. Entinen koulu on vuokrattu v. 2010 Varkauden kaupungilta sillä periaatteella, että järjestön vastuulla on lämmitys- ja sähkökulut ja kiinteistönhoito.

Joutenlahdessa on käytössä kaksi (2) Beach volley kenttää, liikuntasali, kiipeilyseinä, hiekkakenttä, koulutus- ja saunatilat. Tiloja vuokrataan edullisesti jäsenyhdistyksille ja myös muillekin varkautelaisille toimijoille. Tilojen yhteydessä on myös henkilökunnan kahvila, mistä käsin voidaan palvella ennakkoon sovittavalla tavalla myös tilojen varaajia.

Kokous- ja koulutustilaa jäsenyhdistysten on mahdollisuus käyttää arkisin korvauksetta.

Kimppa Työpajoilla arkistoidaan ja digitoidaan seurojen kirjallista aineistoa, tallennetaan ja laitetaan näytille seurojen ja edesmenneiden urheilijoiden palkintoja sekä varusteita sillä teemalla, että järjestön tilat toimivat myös Elävänä urheilumuseona. Alimman kerroksen käytävälle on sijoitettu tietokone, minkä kautta vieraat pääsevät tutustumaan seurojen tallennettuihin aineistoihin.

Järjestö osallistuu aktiivisesti lasten liikuntatoimintojen kehittämiseen järjestämällä liikunnallista leiritoimintaa. Tässä on tavoitteena se, että lapset oppisivat monipuolisesti eri liikuntalajien perustaitoja ja siten, että seurat saisivat riveihinsä uusia harrastajia. Tämän toiminnan myötä järjestö tulee suorittamaan rahallisia tuntikorvauksia noin kolmellekymmenelle eri (30) ohjaajalle.

Joutenlahden Kimppa Työpajoilta käsin koordinoidaan vanhuspalvelutoimintaa. Sieltä löytyvät myös mehuasema, liikunta-, puu-, kuva- ja kangaspajat. Nämä toiminnat työllistävät paljon vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia varkautelaisia.

Järjestö toimii myös yhdyskuntapalvelulaitoksena.

Tarjoamme lisäksi lähinnä toimistotöihin liittyviä työssäoppimispaikkoja Savon Koulutuskuntayhtymän ja muidenkin oppilaitosten opiskelijoille.

Järjestö toteuttaa v. 2016 oppisopimuskoulutustoimintaa, mitä järjestetään myös yhteistyössä jäsenyhdistysten kanssa.

Järjestön tavoitteena tulee olemaan suunnitelmavuoden aikana myös se, että työllistämistoiminta pyörii edelleenkin mallikkaasti.

Järjestö tulee olemaan myös v. 2016 suuri työllistäjä. Vuoden aikana työllistetään eri kestoisiin työ- tai työharjoittelusuhteisiin pohjautuen n. 170 – 200 eri henkilöä. Pääsääntöisesti sopimukset koskevat kuntouttavaa työtoimintaa.

Työllistämistoimintaa hoidetaan Varkauden kaupungin kanssa toteutettavan mahdollisen ostopalvelu- ja kumppanuussopimuksen turvin.

Vuoden aikana edelleen tiedotetaan jäsenyhdistyksille jo olemassa olevasta laajasta ja edullisesta palvelukirjosta.

Järjestön todellinen vahvuus on edelleenkin siinä, että Varkauden Urheiluseurat ry on joustava ja hyvin nopeasti muutoksiin pystyvä kansalaisjärjestö.

Joustavuus mahdollistaa sen, että järjestö voi ripeästi tarttua yhteiskunnan eri lohkoilta tarjolle tuleviin toiminta- ja rahoitusmahdollisuuksiin.

 

Hallinto

Järjestön hallitus kokoontuu vuoden aikana 7 – 9 kertaa. Työvaliokunta kokoontuu tarpeen mukaan.

Hallitus nimeää järjestön edustajat eri yhteisöjen pyytämiin kokouksiin ja työryhmiin.

Järjestön vuosikokous pidetään keskiviikkona 30.3.2016.

Syyskokouksen järjestämispäivä on tiistai 13.12.2016.

Jäsenyydet

Järjestö on Pohjois-Savon Liikunta ry:n jäsenyhdistys. Hannu Kiminkinen toimii varkautelaisten ja järjestön “mandaatilla” Pohjois-Savon Liikunta ry:n hallituksen varapuheenjohtajana v. 2016. Pekka Hahl toimii myös aluejärjestön hallituksen jäsenenä. Kiminkinen on myös aluejärjestön työvaliokunnan jäsen.

Varkauden Urheiluseurat ry on Maaseudun Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n jäsenyhdistys. Esko Ropponen toimii järjestön edustajana yhdistyksen hallituksessa, ja varahenkilönä on Pekka Hahl.

Järjestö on Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry:n jäsenyhdistys ja myös Valtakunnallinen työpajayhdistys ry:n jäsenjärjestö.

Itä-Suomen liikuntaneuvosto

Itä-Suomen aluehallintoviraston alaisen liikuntaneuvoston jäsenenä varkautelaisten edustajana toimii myös v. 2016 Hannu Kiminkinen. Kyseessä on toimikausi 2006 – 2009.

Toimitilat

Järjestön toimitilat sijaitsevat Varkauden kaupungilta vuokratuissa tiloissa osoitteessa Käärmeniementie 15 B. Tiloissa toimii järjestön Kimppa Työpajat.

Järjestön Kimppa Kirppiksen toimintaa pyöritetään Tori Torpalla osoitteessa Petroskoinkatu 18. Tilat on vuokrattu kumppanuussopimukseen pohjautuen Työväenjärjestöjen Oy:ltä.

Järjestön virallinen postiosoite on Käärmeniementie 15 B, 78200 Varkaus.

Tiedotus

Kirjeitä ja kurssikutsuja lähetetään jäsenyhdistyksille tarpeen mukaan pääsääntöisesti sähköpostilla.

Ympäröivälle yhteiskunnalle Varkauden Urheiluseurat ry:n toiminnasta kerrotaan kaupungissa ilmestyvien lehtien palstoilla ja radioiden ääniaalloilla.

Järjestön kotisivuja päivitetään jokaisena työpäivänä.

Edunvalvonta

Varkauden Urheiluseurat ry toimii kaupungin sivistyslautakuntaan ja muuhun ympäröivään yhdyskuntaan kohdistuvan edunvalvonnan koordinaattorina.

Edunvalvontaa varten on perustettu työryhmä, minkä muodostavat: Hannu Kiminkinen, Pekka Hahl, Henrik Kosonen ja Pekka Toivanen.

Pöytäviirit

Varkauden Urheiluseurat ry:n pöytäviirejä luovutetaan ansioituneille henkilöille, järjestöille tai hyville yhteistyökumppaneille hallituksen kokousten päätösten mukaisesti. (lista viirinsaajista internetissä)

Järjestön ansiomerkit

Varkauden Urheiluseurat ry:n omat ansiomerkit ovat seurojen anottavissa.

Ansiomerkkien myöntämistä varten on laadittu huomionosoitussäännöt ja anomuslomake. Säännöt, anomuslomake ja listat merkinsaajista löytyvät järjestön kotisivuilta.

Anottujen ja myönnettyjen merkkien kustannuksista vastaa anojana toiminut jäsenyhdistys.

Varkauden Urheiluseurat ry vastaa niiden merkkien kustannuksista, mitkä luovutetaan järjestön järjestämissä tilaisuuksissa.

Toimistopalvelut

Jäsenyhdistykset voivat saada järjestön toimistopalveluja siten, että niistä laskutetaan ainoastaan aiheutuneet materiaalikulut.

  • yhdistysrekisteri- ja sääntöasioita
  • räätälöityä seurakonsultointia
  • talousneuvontaa
  • postituksia
  • laskutuksia
  • tarvikevälitystä (palkintoja, viirejä, seuralippuja jne…)
  • kotisivupalvelua ja neuvontaa
  • ATK-neuvontaa
  • digi-kuvausta
  • osoiterekisteriasioita
  • ATK-asennuksia ja korjauksia
  • kirjanpitoja
  • tarpeen ja tilanteen mukaan, kaikkea mahdollista?

 WL:n Junnut toimivat palsta

 julkaistaan tiistain, keskiviikon, torstain ja lauantain lehdissä.

    • Ensimmäisen kerran Varkauden Urheiluseurat ry:n ja Warkauden Lehden yhteistoimintaan pohjautuva junnupalsta ilmestyi 7.10.1994.

Palstalla julkaistaan tietoa seurojen toteuttamasta nuorten toiminnasta.

Junnut toimivat palstan toimittaminen ja julkaisu hoidetaan yhteistyössä Warkauden Lehden kanssa.

Varkauden Urheiluseurat ry:n puhelinkeskuksessa työvuorossa oleva henkilö kokoaa päivittäin tiedot ja toimittaa ne sähköpostilla Warkauden Lehden toimitukseen.

Junnu-palsta ilmestyy myös järjestön omilla kotisivuilla.

Junnu-palstan toimittaminen on seuroille maksutonta jäsenpalvelua.

Palstalle otetaan myös jäsenyhdistysten ulkopuolista toimintaa (esim. Leppävirta, Joroinen, jne…)

Kotisivut

Varkauden Urheiluseurat ry:n kotisivut löytyvät osoitteesta:

www.varkaudenurheiluseurat.fi

Järjestön toimisto auttaa kulloinkin olemassa olevien mahdollisuuksien mukaan kulukorvausperiaatteella jäsenyhdistyksiä omien kotisivujen tuottamisessa.

Kotisivuille on laitettu linkki järjestön omaan YouTube osioon, minne on sijoitettu filmejä järjestetyistä toiminnoista, 10 v. ja 20 v. juhlista, urheilugaaloista ja seurojen vanhoista otteluista.

Kirjanpitopalvelut

Toimistossa tehdään laskutusta vastaan jäsenyhdistysten kirjanpitoja.

Talkootyöt

Ympäröivästä yhteiskunnasta tulevia talkootöitä välitetään ”tasapuolisuus-periaatteella” jäsenyhdistyksille. Pääsääntöisesti välitettävät työt kohdentuvat lumitöihin, järjestyksenvalvontaan ja liikenteenohjaukseen.

Järjestökoulutus

Vuoden 2016 aikana järjestetään ensisijaisesti jäsenjärjestöille tarkoitettua järjestötoiminnan koulutusta. Sitä toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon Liikunta ry:n ja TUL Järvi-Suomi ry:n kanssa.

Koulutusta lisättäessä ja suunniteltaessa otetaan huomioon jäsenyhdistysten toiveet.

Ohjaajien ja valmentajien peruskoulutus

Järjestön toimesta toteutetaan jäsenyhdistysten toiveisiin pohjautuen ohjaajien ja valmentajien peruskoulutusta. Sitä toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon Liikunta ry:n, TUL Järvi-Suomi ry:n ja Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin kanssa.

Järjestyksenvalvojien koulutus

Varkauden Urheiluseurat ry on hyväksytty uuden järjestyslain vaatiman järjestyksenvalvojakoulutuksen vastuulliseksi toteuttajatahoksi.

Järjestyksenvalvojien koulutusta toteutetaan yhteistyössä TUL Järvi-Suomi ry:n kanssa.

  • peruskurssi 6. – 7.2. ja 27. – 28.2.2016
  • kertauskurssi 26.3.2016

 Parhaiden palkitsemiset

Vuoden 2015 Varkauden parhaiden urheilijoiden valinnat ja nuorten stipendi-urheilijoiden nimeämiset suorittaa järjestön hallitus yhteistyössä Warkauden Lehden ja kaupungin liikuntapalveluiden edustajien kanssa.  Palkintoraadin kokous pidetään Warkauden Lehden isännöimänä tammi-helmikuussa.

Vuoden 2015 parhaiden nimeämiset ja stipendien myöntämiset tulevat pohjautumaan pääsääntöisesti seuroilta tulleisiin kirjallisiin esityksiin.

Palkitsemiset suoritetaan keskiviikkona 2.3. Joutenlahden Kimppa Työpajojen liikuntasalissa järjestettävässä Varkauden Urheilugaalassa.

Junnu-leirit

Järjestö järjestää yhteistyössä Varkauden kaupungin vapaa-aikatoimiston liikuntapalveluiden kanssa kolme junnujen liikuntaleiriä.

– 8. – 10.3. talvileiri

– 7. – 9.6. kesäleiri

– lokakuu syysleiri

Leirit järjestetään koululaisten loma-aikana päiväleireinä ilman majoitusta.

Leireillä ohjaajina toimivat työharjoittelu- tai työsuhteessa olevat henkilöt ja pääsääntöisesti jäsenyhdistysten ohjaajat ja valmentajat.

Tästä työstä maksetaan yhdistyksille tai suoraan ohjaajille erillinen korvaus. Kaikkiaan palkattuja ohjaajia tulee olemaan noin kolmekymmentä (30).

Leireillä jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus esitellä toimintojaan.

Kuvasuunnistukset

Varkauden Urheiluseurat ry koordinoi yhteistyössä Warkauden Lehden kanssa vuoden aikana kaksi (2) kuvasuunnistusta. Toinen toteutetaan toukokuussa valtakunnallisen pyöräilyviikon aikana ja toinen syys-lokakuussa.

Kuvapaja

Varkauden Urheiluseurat ry:n toimesta toteutetaan laji- ja seuratoimintoihin liittyvää kuvien tallennustyötä. Tämä toiminta käynnistyi v. 2008 kesällä.

Tallennus kattaa mm. seuraavia toimintoja

  • vanhojen kuvien skannaus digi-muotoon
  • lehtileikekirjojen tallennustyötä
  • VHS-videofilmien muuttaminen DVD-muotoon
  • vanhojen kaitafilmien muuttaminen DVD:lle

Toiminnan tarpeellisuutta korostaa suuresti se, että tämän myötä seurojen arkistoja saadaan tallennettua asianmukaisesti.

Jäsenyhdistysten toimintaan kohdentuva tallennustyö on maksutonta jäsenpalvelua.

Kimppa Kirppis

Kimppa Kirppis toimintaa toteutetaan Tori Torpalla osoitteessa Petroskoinkatu 18, Kimppa Kirppiksen tiloissa on alivuokralaisia.

Kimppa Kirppiksen terveyspiste

Kimppa Kirppiksellä toimii omatoiminen terveyspiste, missä voi mm. mitata omatoimisesti verenpaineen, vyötärönympäryksen ja painon.

Terveyspiste on jatkoa Kanerva-KASTE hankkeen kanssa käynnistelylle yhteistyölle.

Tapahtumat

Varkauden Urheiluseurat ry:n työllistämät henkilöt voivat olla tapauskohtaisiin sopimuksiin pohjautuen mukana jäsenyhdistysten toteuttamissa suurtapahtumissa.

Vanhuspalvelun asiointipalvelu Kauppakassi, ulkoilutus sekä kotitalkkaritoiminta

2001 alkanutta vanhusten asiointipalvelu Kauppakassin toimintaa jatketaan yhteistyössä kaupungin perusturvakeskuksen kanssa.

Palvelua toteutetaan siten, että se sisältää myös vanhusten kotitalkkaripalveluiden tuottamista, sekä myös vanhusten ulkoiluttamista.

  • Vanhuspalveluun toteuttamisessa otetaan mahdollisuuksien mukaan käyttöön palvelusetelillä maksamisen mahdollisuus.

Puupaja

Puupaja toimii vanhuspalvelun kotitalkkareiden tukikohtana, missä voidaan toteuttaa työskentelyä niinä työpäivinä, kun sää ei salli ulkotöitä.

Puupajan toimesta voidaan suorittaa tapauskohtaisella sopimusperiaatteella myös jäsenyhdistysten tilaamia työtehtäviä. Pääsääntöisesti tämä tapahtuu ilman laskutusta.

Kangaspaja

Joutenlahden Kimppa Työpajoilla toimii myös Kangaspaja. Se toimii hyvin pitkälle kierrätysperiaatteella: ”tuunataan vanhasta uutta”. Valmistuvat tuotteet myydään pääsääntöisesti Kimppa Kirppiksellä.

Mehuasema

Tuoremehuaseman toimintaa toteutetaan vanhuspalvelun kotitalkkareiden toimesta elo- lokakuussa.

Kansainvälinen toiminta

Varkauden Urheiluseurat ry järjestää yhteistyössä kaupungin kanssa kansainvälistä liikunta- ja urheiluvaihtotoimintaa.

Toiminta suuntautuu Varkauden ystävyyskaupunkeihin ja Baltian maihin.

 



© 2020 Varkauden Urheiluseurat ry |
Toteutus: Janne Putkonen » | Varkauden sää | Webmail